SALATA DE VINETE LA BORCAN

de amalia01 in Conserve, 2 Aug 2013 | 6314 vizualizari

 

Am acceptat o provocare si mi-a iesit o muratura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete,
  • 15 catei de usturoi,
  • 500 g ardei iuti rosii si verzi,
  • foi de dafin,
  • otet,
  • sare,
  • salicil
  • patrunjel verde tocat
  • zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATA DE VINETE LA BORCAN:

- Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un castron, le saram si le lasam sa stea cateva ore.

- Se storc de apa ce o lasa si se prajesc pe gratar.

- Usturoiul se paseaza;

- Ardeii se taie feliute, fara vinisoare si seminte.

- Urmeaza sa facem straturile in borcane : asezam un rand de vinete prajite in borcane apoi adaugam putin usturoi, felii de ardei rosii si verzi, o foaie de dafin in fiecare borcan,patrunjel dupa care punem din nou un rand de vinete prajite, si tot asa  pana umplem borcanele.

- Preparam o o solutie din apa, otet, sare si zahar, dupa gust si lasam sa dea 2-3 clocote.

- Deasupra fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de salicil, turnam solutie pana se umplu borcanele, le capsam, le punem la sterilizat timp de 20 minute de cand incepe sa fiarba apa in care le asezam, apoi le punem la dunst uscat.

Se pot servi ca si aperitiv,cum am facut eu, sau ca si garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE VINETE LA BORCAN" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi la borcan, pentru iarna